У Полтавщині відомий виробник м'ясної продукції переходить на альтернативну енергетику
Він зазначив, що це допоможе забезпечити опалювання ферм в адекватному ціновому діапазоні за гарантованої наявності палива.
«Сьогодення спонукає не так до розвитку, як до розумної оптимізації, — зауважив він. — Так, на одному з етапів вирощування поросят ми відмовилися від підігрівання килимків і підвищили на 2℃ температуру в кімнаті, знизивши параметри мінімальної вентиляції».
Таким чином змогли заощадити 3-5 грн на 1 кг приросту, а технологічні показники навіть поліпшилися, стверджує Роман Пархоменко.
«Та водночас важливо не забувати про тепловтрати в самих будівлях і вкладати в їхню енергоефективність», — додав він.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я