У Полтавській області активізувалися шахраї з продажу дров паливних

За матеріалами інтернет-видань 14.06.2022 575

У Полтавській  області  зроста  кількість  випадків шахрайства з приводу придбання дров паливних. Повідомила Полтавська ОВА.
Обласне управління лісового та мисливського господарства попереджає населення про активізовану роботу шахраїв в Інтернеті.
Чимало громадян звертаються зі скаргами про те, що в мережі з'являється оголошення про продаж дров паливних від імені лісогосподарських підприємств. Після здійснення перерахунку на зазначену банківську картку, з абонентом немає зв’язку і відповідно отримати оплачений товар людина не може.
У зв’язку з цим інформуємо, що державні лісогосподарські підприємства області не приймають оплату на картку за продаж дров паливних, а мають відповідний порядок з реалізації!

Купівля деревини для опалення для потреб фізичних осіб здійснюється за наступною процедурою:

  •  Слід звернутися до контори лісгоспу або лісництва та написати заяву з проханням реалізувати деревину паливну для опалення власної будівлі, зазначити обсяг. До заяви необхідно додати копію паспорта та ідентифікаційного коду.
  •  Отримати рахунок на оплату, де вказані всі реквізити підприємства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.
  •  Здійснити оплату у зручний спосіб у касі найближчого лісництва/лісгоспу, у будь-якому відділенні банку, терміналі чи Приват 24.
  •  Після оплати покупець матиме документ (квитанцію) про сплату, з яким слід звернутися повторно у лісництво для відвантаження деревини паливної.


Якщо ви стали жертвою шахраїв на електронних торговельних майданчиках (olx, наприклад) або в групах соціальних мереж, повідомляйте адміністраторів про випадок шахрайства та блокуйте подану інформацію.


 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ