У розвитку українського тваринництва головне - планомірність

За матеріалами інтернет-видань 25.09.2024 154
У розвитку українського тваринництва головне - планомірність

Завдання українського агросектору – це євроінтеграція без втрати національного потенціалу. Для цього українські аграрії мають відкривати для себе нові ринки. Зробити це можливо за умови розвитку глибинної переробки власної агропродукції. Зазначив під час візиту на молочне підприємство Київщини Міністр агрополітики Віталій Коваль.
Він впевнений, що сьогодні важливо розвивати тваринництво. При цьому має бути гарантія довгострокових відносин і попит на продукцію тваринництва.
 

"До прикладу, сьогодні в молочній галузі є рентабельність. Проте у ній довгий термін окупності. І якщо ми зараз скажемо: «в кожен район - по 5 тисяч промислових корів!», ми не реалізуємо це за 1-2 роки. Але якщо не почнемо цього робити, то не буде такого поняття, як тяглість. Змінюватимуться міністри агрополітики, але тяглості в структурних реформах не відбудеться. І саме для цього нам потрібно закладати основи середньострокових планів, навіть під час війни. Тому що без планування – це дорога в нікуди", - підкреслив Віталій Коваль.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ