У селі Ордо-Василівка Дніпропетровщини налагоджена робота очисної станції води

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2024 318
У селі Ордо-Василівка Дніпропетровщини налагоджена робота очисної станції води

У селі Ордо-Василівка Девладівської громади Дніпропетровщини відкрито пункт видачі питної очищеної води.
       
Зазначається, що ЄС та ПРООН в межах спільної ініціативи з відновлення доступу до питної води раніше передали для Девладівської громади три водоочисні станції, кожна з яких складається з двох мобільних установок, і також один водовіз ємністю 10 куболітрів.
Щоб отримане обладнання запрацювало та почало приносити користь, треба було підготувати приміщення, облаштувати водозабір, під’єднати воду, підключити електрику, придбати та встановити автомат для видачі води, з’єднати всі деталі в єдину систему та домогтися її стабільного функціонування. Команда місцевих спеціалістів доклала максимум зусиль для якнайшвидшого облаштування приміщення та налагодження роботи установки в найкоротші строки.
Як результат, станція вже працює на території Ордо-Василівської гімназії та проводить очистку води для забезпечення відповідних потреб мешканців.
Цими днями з роботою очисної установки ознайомилися представники ЄС, а саме керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг,  Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє у супроводі пані Емми Крістіни Софії Сандар - радниці Представництва Європейського союзу в Україні та пана Романа Шахматенко - керівника групи проєктів з енергетики та охорони довкілля ПРООН.
Гості уважно оглянули очисну установку, сам пункт видачі, поспілкувалися з місцевими жителями та спробували смачну чисту та якісну воду. Вони мали змогу переконатися в тому, що надане громаді обладнання для очищення води та машина-цистерна використовуються за призначенням.

 

Девладівська сільська територіальна громада

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ