У Січеславі - новий температурний рекорд і обліт бджіл

Григорій Давиденко 03.01.2023 523

днепр

     Перші дні Нового року у недодекомунізованому  місті Дніпро відзначилися аномально, як для цих днів, теплою погодою.

    Новий рекордний показник для 2 січня у Дніпрі склав +11.1 градусів Цельсія, - повідомив Інформатор з посиланням на керівника Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василя Гринчака.

- За період спостережень з 1886 року максимальну температуру повітря в цей день +9.6 градусів спостерігали у 1953 році.

     Закарпатські бджоли зробили перший обліт @ Закарпаття онлайн

     А за даними пасічника з 50-літнім стажем Олексія Кривоноса з Царичанського району, навіть у цьому північному краї Січеславщини на пасіках, захищених од вітру, 2 січня облетілися бджоли. Таке ж відбулося і в південніших районах. Це вперше в таких числах Нового року температура перевищила плюс 10 градусів, і корисні людям комахи здійснили традиційний ранньовесняний обліт, що відбувається приблизно 12 березня. Як переконаний Олексій Кривонос, це дуже добре для подальшої їхньої зимівлі. А побоювання деяких бджолярів з приводу того, що матки відтепер почнуть передчасно  відкладати яйця, перебільшені. Багаторічниі спостереження показують, що в здорових родинах матки починають сіяти приблизно 15 лютого.

    Але довго радіти від теплої погоди у січеславців не вийде, інформує "Дніпро вечірній". Вже з 6 січня погодні умови різко зміняться. Варто очікувати сніг та зниження температури повітря до 10-15 градусів нижче нуля, - зазначив Василь Гринчак.

       Причиною такої погоди став винос теплої повітряної маси із Африканського континенту, поле високого тиску над більшою частиною Європи і відповідно сонячна погода, - повідомив Український гідрометеорологічний центр.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ