У США вважають, що Україна може «обійти» ПДЧ, як Фінляндія та Швеція

За матеріалами інтернет-видань 16.05.2022 651
 
Крістіна Квін, фото Getty Images

Повномасштабна війна ерефії проти України прискорює процеси набуття нашою державою статусу члена оборонного блоку НАТО. Тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін переконана, що Україна має шанс стати членом НАТО без етапу Плану дій щодо членства – як Фінляндія та Швеція, тому що це не обов'язкова частина процедури вступу. 

Про це вона сказала в інтерв’ю "Європейській правді". 

"Що стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ. Однак я би не називала це скороченою процедурою. ПДЧ – це механізм, який дозволяє державі-члену досягнути вимог для сумісності, і якщо якась держава вже відповідає усім вимогам – План дій щодо членства стає непотрібним. Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог".

Як відомо, рішенням Брюссельського саміту НАТО у червні 2021 року підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна у майбутньому стане членом Альянсу через План дій щодо членства.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ