У судовій реформі основне для українців - кадрове оновлення

За матеріалами інтернет-видань 27.01.2024 368
Можливо, це зображення (1 особа та текст)
   Приорітетом в судовій реформі українці бачать кадрове оновлення - майже 62%. На противагу, найшвидше заповнення всіх вакансій підтримують лише 11%, підвищення зарплат і гарантій суддям - 2,3%.
В доборі суддів, як і раніше, найбільше довіряють незалежним міжнародним експертам (41%), найменше - українським політикам і суддям.
Детальніше за лінком у пості Фундація DEJURE.
     41% опитаних українців вважають, що найбільший вплив на відбір суддів мусять мати міжнародні експерти. Майже чверть (24%) віддає перевагу українським представникам громадськості. Найменше довіряють українським суддям та органам суддівського врядування — про це свідчить опитування Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова https://bit.ly/3vUhc2r.
Приорітетами у судовій реформі українці вважають:
▪️ кадрове оновлення (61,9%);
▪️ перевірку декларацій з подальшим прийняттям рішення про перебування судді на посаді (61,1%).
Найменш пріоритетним для респондентів було якнайшвидше заповнення усіх вакантних посад у судах (11%) і підвищення зарплат та гарантій для суддів (2,3%).
❗️Вочевидь, кваліфікаційне оцінювання стоїть у пріоритеті не лише для західних партнерів, а і для самих українців. Чого не можна сказати про судову верхівку.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ