У Сумській області ФАО надає фінансову підтримку тим, хто займається молочарством, бджільництвом чи аквакультурою

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2024 100
У Сумській області ФАО надає фінансову підтримку тим, хто займається молочарством, бджільництвом чи аквакультурою

На Сумщині родинам пропонують пройти тренінги та отримати грошову допомогу для розвитку молочного скотарства, бджільництва та аквакультури.
Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Фонду відновлення українських громад реалізує програму допомоги сільським родинам, які займаються молочарством, бджільництвом чи аквакультурою. Грантова програма передбачає надання фінансування у сумі 40 500 грн для відновлення та розвитку господарської діяльності.

«За напрямом аквакультура учасниками програми можуть стати сім’ї, які мають в оренді або у власності  водні об’єкти, це має бути підтверджено відповідними документами. Крім цього обов’язкова умова – не менше 3 років досвіду роботи у цій сфері. Для родин, які займаються молочним скотарством, умова участі – наявність мінімум однієї корови, також це може бути нетель або теличка. При цьому враховується наявність документів на худобу. Зареєструватись для участі можуть домогосподарства з усіх куточків Сумщини», – зазначив Олександр Маслак.

Долучитись до програми за напрямком «бджільництво» можуть домогосподарства, які постраждали внаслідок війни та не мають іншого постійного джерела доходу, багатодітні родини з трьома або більше дітьми до 18 років або з людьми похилого віку, родини з людьми з важкими хворобами або інвалідністю, а також, якщо у родині є військовослужбовець або хтось із членів сім’ї проходив військову службу.
Зареєструватись також можуть сільські домогосподарства, які очолюють люди похилого віку або молодь від 18 до 35 років. Учасниками можуть стати родини, які приймають внутрішньо переміщених осіб, забезпечують продуктами харчування центри збору для ВПО, люди, які повернулись додому після переселення, та сім’ї національних меншин.
Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Сумської ОДА, реєстрація для участі у програмі триває до 31 липня 2024 року.

 

Сумська обласна військова адміністрація

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ