У Тернівці зафіксовано випадок сказу, у Дніпрі - ботулізм, у Першотравенську - отруєння грибами

За матеріалами інтернет-видань 31.01.2023 497
У Тернівці зафіксовано випадок сказу, у Дніпрі - ботулізм, у Першотравенську - отруєння грибами

За повідомленням Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, минулого тижня в області зареєстрований осередок сказу тварини у Тернівці (Тернівська міська територіальна громада) Павлоградського району. Сказ  підтверджено у бродячого пса, не щепленого проти сказу.
Одна контактна постраждала людина отримує антирабічну допомогу. Фахівці запевняють про організоване проведення медичних, протиепідемічних, ветеринарних та інших заходів.
Також виявлено поодиноку захворюваність на   вірусні гепатити.  Зареєстровано 4 випадки  (інтенсивний показник 0,13 на 100 тисяч населення), проти 3 випадків (інт. пок. 0,1) на попередньому тижні.  
У Дніпрі зареєстровано випадок захворювання на ботулізм. Постраждала особа  вживала копчену рибу,  придбану на стихійному ринку в Самарському районі міста.
До  лікувального закладу Першотравенська госпіталізована людина, яка отруїлася дикорослими грибами. Гриби самостійно зібрані  і приготовлені в домашніх умовах.
За результатами щоденного моніторингу питної води, у зв’язку з введенням нових нормативів, на ряду територій області помічено  їх перевищення за показниками забарвленості та каламутності. Зокрема,  у питній воді з поверхневих водойм (м. Дніпро, м. Кам’янське, м. Кривий Ріг, Апостолівський і Верхньодніпровський райони) та за показником присмаку на території Васильківського  та Царичанського районів  у питній воді з підземних джерел. Підкреслено, що  ці значення знаходяться на рівні багаторічних показників.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ