У травні Одеська область планує експортувати півтора мільйона тонн зерна

За матеріалами інтернет-видань 16.05.2022 398

Одеська область у березні експортувала лише 200 тисяч тонн зерна.  У квітні   з використанням залізниці, автошляхів та дунайського пароплавства експортовано більше 1 мільйона тонн. У  травні  планується  досягти показника у півтора мільйона тонн.
Повідомила пресслужба Одеської ОВА.
За словами директорки департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової, незважаючи на нарощування експорту в умовах війни, одеситам вистачить  запасів базового продовольства, що є в Україні і безпосередньо на Одещині. Тому хвилюватися за продовольчу кризу не варто.
Зокрема, Алла Стоянова повідомила:

«Для власного споживання Одещині необхідно близько 400 тонн зерна. У борошні ця цифра складає 250 тонн. 50% – споживає саме місто Одеса. Запевняю, і місто, і область повністю забезпечені зерном та борошном власного виробництва для випікання хліба. Україна виробляє 100 мільйонів тонн зерна , а споживає – лише 20. Таким чином, ми гарантовано маємо достатні запаси зерна, у той час,  як країни світу недоотримають значну кількість українського зерна через війну росії проти України. Це може спричинити,  за оцінками ООН, голод у багатьох країнах світу. Зокрема, Україна традиційно експортує близько 30-35% зерна до країн Північної Африки та Близького Сходу, 30-35% до країн Південної та Південно-Східної Азії, а також близько 35-40% до країн Європи».
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ