У Туреччині поблизу кордону із Сирією 20 лютого сталися землетруси

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2023 326
У Туреччині поблизу кордону із Сирією 20 лютого сталися землетруси

20 лютого 2023 року 19:04:28   Головний центр спеціального контролю зареєстрував землетрус з території Туреччини,  магнітудою 6,1 (за шкалою Ріхтера). За класифікацією землетрус відноситься до дуже сильних. Даний землетрус не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури України.
За повідомленням BBC NEWS Україна, Агентство з питань стихійних лих і надзвичайних ситуацій Туреччини повідомляє, що підземний поштовх магнітудою 6,4 стався о 20:04 за місцевим часом (17:04 за Гринвічем), а через три хвилини – землетрус магнітудою 5,8.
Підземні поштовхи магнітудою 6,4 і 5,8 сталися на південному сході поблизу кордону з Сирією. Саме тут потужні землетруси зруйнували цілі міста 6 лютого.

Рятувальники знову шукають людей, які опинилися під завалами в Туреччині після двох нових землетрусів.
Попередні землетруси забрали життя 44 000 людей у Туреччині та Сирії, ще десятки тисяч залишилися без даху над головою.


Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу заявив, що три людини загинули в Антак’ї, Дефне та Самандагу. Він закликав людей не входити в потенційно небезпечні будівлі.

Сойлу повідомив, що 213 людей також отримали поранення.

У звітах з міста Антак’я говорилося про страх і паніку на вулицях, коли машини швидкої допомоги та рятувальники намагалися дістатися до найбільш постраждалих районів, де обвалилися стіни сильно пошкоджених будівель.
 

"Я думала, що земля розколеться під моїми ногами", — сказала місцева жителька Муна аль-Омар агентству Reuters, плачучи і тримаючи свого семирічного сина. Вона була в наметі в парку в центрі міста, коли стався новий землетрус.

18-річний Алі Мазлум розповів агентству новин AFP, що шукав тіла членів сім’ї під час попередніх землетрусів, коли сталася нова катастрофа.

 

"Ми не знали, що робити... ми схопилися один за одного, і прямо перед нами почали падати стіни", - сказав він.
 

Повідомляється, що в Сирії близько 470 постраждалих звернулися до лікарень після землетрусів у понеділок, які також відчувалися в Єгипті та Лівані.

BBC News Ukrainian показав, як перший потужний землетрус викликав розлам довжиною в 300 кілометрів, другий - у 140.

У цих районах земна поверхня вигиналася - десь опускалася, десь піднімалася. Десь утворилися тріщини шириною до 10 метрів.
Фото Getty, Reuters.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ