У В'єтнамі - новий сорт солодкої кукурудзи: зламав, з'їв, як фрукт
Що сподвигло в’єтнамських вчених винайти новий сорт солодкої кукурудзи, невідомо. Зазначається лише те, що вона солодка, готова до вживання без термічної обробки і смакує, як достиглий фрукт.
За словами Нгуєна Ван Ха з Інституту дослідження та розвитку рослин В’єтнаму Національного університету сільського господарства, сорт SSW18 має високий вміст води та низький вміст крохмалю. У порівнянні зі звичайною кукурудзою з рівнем солодкості 12-15 градусів Brix, новий сорт має рівень солодкості 18 градусів Brix. Високий вміст цукру у качанах дозволяє хворим на діабет споживати таку новинку без шкоди для здоров'я.
Джерело: Аmpe.vnexpress
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я