У вівторок 9 липня на Дніпропетровщині цілу добу не будуть вимикати електроенергію

За матеріалами інтернет-видань 05.07.2024 375

 

П’ятниця, 05/07/2024 

З 9 по 24 липня в усіх областях України будуть змінені графіки відключень.

В кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень. В інші дні обмеження споживання будуть відбуватися згідно з графіками, опублікованими обленерго в кожному регіоні, повідомляє “Укренерго“.

“Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку – взимку та влітку – і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни”, — зазначають в енергетичній компанії.

На Дніпропетровщині планують не вимикати світло у вівторок, 9 липня (у разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру).

Для чого це потрібно?

Завдяки таким вимірам диспетчерський центр “Укренерго” зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії.

“Ми зможемо визначити, скільки саме зараз, влітку, споживає кожна область без застосування обмежень, і скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності. Отримані результати враховують зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств”, — інформують у компанії.

Аналіз цих даних дозволить в подальшому забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Це дасть змогу більш точно визначити, де потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації в першу чергу і прорахувати оптимальні рішення для кожного регіону.

Як це будуть робити?

Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в системі є дефіцит енергії, спричинений масованими російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, обмеження споживання можуть бути дещо змінені. 

У випадку повторення масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ