У Запоріжжі росіяни ракетою влучили у дитяче кафе

За матеріалами інтернет-видань 20.08.2024 99

Троє дітей отримали поранення, одна дитина у тяжкому стані

War  20.08.2024 

У вівторок, 20 серпня, близько 19-ї години вечора російські терористи вдарили ракетою по Запоріжжю, обравши ціллю дитяче кафе. В результаті ворожої атаки троє дітей поранено, один з неповнолітніх знаходиться у важкому стані..

"Будемо й надалі зміцнювати Україну": Зеленський відзначив роботу парламенту щодо заборони УПЦ МП і підтримки військових

 War 20.08.2024

'Будемо й надалі зміцнювати Україну': Зеленський відзначив роботу парламенту щодо заборони УПЦ МП і підтримки військових. Відео

Президент України Володимир Зеленський високо оцінив роботу Верховної Ради у зміцненні країни та підтримці Збройних сил під час війни. Він наголосив на значенні двох важливих законів, прийнятих парламентом, які мають суттєвий вплив на розвиток держави.

Про це глава держави сказав під час відеозвернення у вівторок, 20 серпня. Перший закон стосується духовної незалежності України, зокрема заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Зеленський підкреслив, що це рішення було ухвалено після консультацій із членами Ради церков і релігійних організацій. Він також планує обговорити це питання з представниками Вселенського патріарха Варфоломія, що стане наступним кроком на шляху до зміцнення духовного суверенітету України.

Другий закон, на який звернув увагу президент, спрямований на підтримку українських військових. Він гарантує, що всі виплати, премії та нагороди будуть нараховані воїнам із першого дня їхньої участі у захисних операціях на російському прикордонні. Зеленський зазначив, що цей закон має ключове значення для соціального захисту військових та їхніх родин.

"Я очікую документи з парламенту", – сказав він.

Окрім того, президент розповів про своє перебування у Кропивницькому, де відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Серед обговорених питань були підготовка до нового навчального року, забезпечення укриттів у школах, початок опалювального сезону, організація транспорту для школярів, а також підтримка бізнесів, передусім тих, які релокувалися через війну.

Водночас Зеленський особливо наголосив на важливості відновлення водопостачання в південних і центральних регіонах.

"Напередодні я провів нараду у Кривому Розі щодо громад Дніпровщини: Нікополь, Марганець, Покров та інші міста. Вже побудовано частину проєктів. І ми маємо переходити до реалізації проєктів для Миколаївщини, які повернуть людям нормальне водопостачання. Це непросто – роботи ведуться й під обстрілами. Я дякую всім, хто залучений. І головне для нас, щоб був вчасний результат", – сказав він.

Також президент згадав про роботу з міжнародними партнерами щодо постачання нових систем протиповітряної оборони.

Він також розповів, що отримав звіти про ситуацію на фронті, зокрема на Покровському й Торецькому напрямках, де українські війська продовжують протистояти ворогу.

"Була доповідь головкома Сирського. Фронт. Оборона на Покровському й Торецькому напрямках. Важка ситуація, але хлопці роблять усе, щоб знищувати окупанта. Також головком доповів і щодо оновлень на Курському напрямку. Ми досягаємо визначених цілей. І пріоритет, як і раніше, – це поповнення обмінного фонду для України. Дякую всім, хто б’ється та працює заради нашої держави, заради наших людей!" – резюмував глава держави.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради проголосували в другому читанні та в цілому законопроєкт, який передбачає заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у росії (тобто РПЦ). Згідно з ним, в Україні може бути припинено й діяльність Української православної церкви Московського патріархату.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ