У Запорізькій області зібрана пшениця з низьким рівнем білка та клейковини

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2023 1129
У Запорізькій області зібрана пшениця з низьким рівнем білка та клейковини

Через погодні умови значна частина зібраної пшениці у Запорізькій області має низький рівень білка та клейковини. Повідомив Олександр Ясинецький, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ЗОВА, у ході виступу перед журналістами.
Він, зокрема, запевнив, що попри низький рівень білка, хлібопекарі та борошномели сформують партію тієї якості, яка їм потрібна для виробництва хліба.  
За словами Олександра Ясинецького, аграрії області завершили збирання ранніх зернових культур, вони намолотили 440 тис. тонн зерна із середньою урожайністю 31 центнер з гектара. У порівнянні з минулим роком середня врожайність зібраних культур зросла.

"Сільгоспвиробників Запорізької області не зупинили  безперервні ворожі обстріли, на прифронтових територіях  вони не припиняють працювати. Та й проблеми з водопостачанням внаслідок підриву Каховської ГЕС не гальмували роботу в агросекторі. Попри те, що зрошувальні системи тимчасово відключені, врожай є", - підкреслив Олександр Ясинецький.

Він додав, що на жнивах ранніх зернових працювало понад 60 комбайнів. Крім них, три фермерських господарства отримали в тимчасове безоплатне користування зернозбиральну техніку від Міжнародного благодійного фонду «Жнива Перемоги».
Щодо урядової підтримки регіональних агроструктур, то посадовець зазначив, що 240 аграрних підприємств області залучили 560 млн. грн. кредитних ресурсів. Проте, за банківськими умовами, кошти можуть отримати лише ті господарства, які знаходяться на відстані 40 км від лінії розмежування. Аграріїв, поля яких розташовані ближче, підтримують благодійні організації. Так, міжнародна допомога фермерам Запорізької області від USAID АГРО та ФАО ООН у вигляді добрив та посівного матеріалу стала вагомим внеском у функціонування аграрного сектору.

Департамент агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ