У Житомирщині концерн Bayer планує збільшити інвестиції

За матеріалами інтернет-видань 07.04.2023 374
У Житомирщині концерн Bayer планує збільшити інвестиції

Завод Bayer з виробництва насіння кукурудзи в Житомирській області розширить свої потужності. Про це зазначив Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.
За його словами, після заяви Віце-канцлера Німеччини Роберта Хабека про готовність країни страхувати інвестиції від військових ризиків для німецького бізнесу концерн Bayer вирішив збільшити з 35 млн. євро до 60 млн. євро фінансування для розширення потужностей свого заводу з виробництва насіння кукурудзи в Житомирської області.

"Кошти підуть на будівництво нової сушарки для насіння, придбання сучасного обладнання, розширення складів та будівництво двох бомбосховищ (на жаль – реалії життя, такими будуть нові будівельні стандарти) на території заводу. Завод був відкритий у 2018 року, він дуже важливий для місцевої громади (своїми податками формує майже 25% його бюджету)", - підкреслив Данило Гетманцев.

Він додав, що у рішенні про збільшення інвестицій є важливий політичний сигнал.

"...Не треба чекати завершення війни, вона не завада для інвестицій, той, хто вкладатиме кошти вже сьогодні – виграє раніше і більше за тих, хто поки що вагається.
Ми відкриті для інвесторів з усіх країн (окрім держави-агресора та її посіпак)", - зазначив очільник Комітету.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ