У Житомирщині викриті незаконні оборудки з землею

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2023 453
У Житомирщині викриті незаконні оборудки з землею

Як повідомив Офіс Генерального прокурора, Житомирська обласна прокуратура повідомила про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у шахрайському заволодінні землею (ч. 4 ст. 190 КК України).
Зазначено, що у складі групи перебували  начальник підрозділу із запобігання і виявлення корупції прикордонного загону, директор та працівник місцевого агропідприємства. Вони незаконно заволоділи 32 земельними ділянками на території Чуднівської міської та Вільшанської сільської ОТГ Житомирського району. Загалом з володіння громад вибуло майже 94 га землі вартістю понад 2 млн. грн.
Підозрювані дізнавалися про наявні невитребувані земельні ділянки у громадах. Надалі від свого імені, родичів чи знайомих безпідставно зверталися до суду з позовами про визнання права власності на землю. За рішенням суду реєстрували право власності.
Протиправно набуті ділянки перереєстровувалися на директора агропідприємства та його близьких родичів. У деяких випадках передавалися йому у довгострокову оренду.
Слідство встановило, що з червня 2022 року по січень 2023 року учасники організованої злочинної групи отримали 27 рішень суду на свою користь.

Досудове розслідування триває. Перевіряються на причетність до шахрайської схеми інші особи.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ