Ударом по селі Гроза Харківщини московія нагадала світу про мету війни

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2023 391
Віталій Портников

   російські окупанти 5 жовтня завдали удару по селу Гроза у Куп'янщині, внаслідок якого загинуло понад пів сотні людей: це є нагадуванням про справжній характер російської війни, яка має на меті залякати українців.

   російський удар по кафе та магазину у селі Гроза у Куп'янщині вже призвів до загибелі 49 українських громадян (на час виходу колонки кількість загиблих становила 49. Станом на ранок 6 жовтня загиблих вже 51) і кількість загиблих може зрости під час розбору завалів, які утворилися внаслідок атаки рф. Цей резонансний злочин росіян ще раз нагадує, якою небезпечною є так звана втома від війни.

У Харківській області оголосили три дні скорботи

   Багато хто на Заході зараз говорить про те, що війна росії проти України вже перейшла на якийсь інший рівень - на рівень позиційної боротьби армій. І що в цій ситуації потрібно шукати шляхів, якщо не для закінчення війни, то принаймні для перемир'я. Політики-республіканці у Сполучених Штатах підкреслюють, що зараз їхній країні потрібно думати про те, як захистити власний кордон із Мексикою, а не виділяти мільярди доларів для допомоги Збройним Силам України. Переможець виборів парламенту у Словаччині, колишній одіозний прем'єр-міністр Роберт Фіцо, сказав відразу після того, як стали відомі результати цих виборів про те, що у словаків... більші проблеми, ніж в українців.

   І тому мені б дуже не хотілося, щоб цей історичний досвід повторювався знову: щоб люди у цивілізованому світі не докоряли собі у майбутньому, що вони недостатньо допомогли українцям тоді, коли український народ намагався захистити себе від нелюдської агресії однієї з найбільш одіозних держав сучасного світу, керівництво і населення якої давно вже втратили розуміння, що таке добро і що таке зло.

   Є абсолютно очевидним той факт, що росія не здійснює злочинів на усій українській території тільки тому, що ЗСУ не дають можливості російським окупантам ці злочини здійснювати: вони змогли локалізувати конфлікт і зараз росіяни обороняються на тих територіях, які вони захопили упродовж попередніх воєнних кампаній. Хоча ніхто не знає, скільки таборів для ворогів росіяни створили на таких територіях і які тортури застосовують слідчі федеральної служби безпеки російської федерації та пов'язані із цією структурою організації, колаборанти і найманці. Скільки людей могло загинути або зазнати проблем зі здоров'ям і нормальним життям у зв'язку з тим, що росія насаджує на окупованих територіях свою людиноненависницьку ідеологію.

   Але ми бачимо, що як тільки у росії виходить здійснити черговий злочин проти людяності, вона його із радістю здійснює, бо важливою метою російського політичного керівництва на чолі із володимиром путіним є залякування українців, створення умов для того, щоб територія України перестала бути територією, яка є придатною до життя. росія усвідомлює, що громадяни України не лояльні окупаційній армії та роблять все можливе, щоб окупація не відбулася.

   Таким чином у планах путіна, який продовжує мріяти про окупацію української землі та про встановлення в Україні маріонеткової адміністрації, яка погодиться з інтеграцію українських земель до складу рф, є щире бажання вигнати українців з місць, де вони живуть. А для цього, як ми бачимо, він завдає жорстоких ударів просто по кав'ярнях і магазинах; для цього потрібно планувати заморозити Україну, якщо не попередньою так наступною зимою. Ми вже бачимо масовані удари "шахедів" по українській інфраструктурі і розуміємо, якими є цілі російських окупантів, коли здійснюються подібні удари. А для цього потрібно зробити все можливе, щоб залякати українців.

   І чим більшою буде так звана показна втома цивілізованого світу від цієї війни, тим більшими будуть можливості російських окупантів щодо здійснення своїх цілей. Коли ми говоримо з союзниками про цілі нашої перемоги, мені здається все є абсолютно очевидним і зрозумілим, але хотілося б поставити союзникам питання: чи усвідомлюють вони наслідки української поразки і для українського населення, яке просто не зможе вижити на окупованій і зруйнованій росіянами землі, і для наших сусідів по країнах центральної Європи, які змушені будуть забути про ту безпеку, в якій вони живуть дотепер, перед посиленням рф та її агресивних імперських амбіцій, і для світу, який раз і назавжди розпрощається із самим терміном міжнародного права і повірить в те, що тільки право сили є таким правом, за яким мають розвиватися держави, якщо вони хочуть жити у безпеці і хочуть гарантувати цю безпеку для власного населення. Саме тому удар росіян по Куп'янщині, удар, який призвів до нової великої кількості жертв, сумне нагадування про те, яким є справжній характер цієї війни.

   "Еспресо".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ