Угорщина в 20-ці країн з високим рівнем забезпечення сільгоспземлями на особу

За матеріалами інтернет-видань 20.02.2024 272
Угорщина в 20-ці країн з високим рівнем забезпечення сільгоспземлями на особу

Угорщина є самодостатньою країною у виробництві як зернових культур, так і інших видів продовольства. Пише BERTHOUD Ukraine.

Сільськогосподарські угіддя займають 53,7% від усієї земельної площі країни, а рівень розораності – 81,9%. На одну особу припадає 0,41 га ріллі, що більш, ніж удвічі перевищує середній показник в ЄС. За цим показником Угорщина належить до 20 країн світу з найвищим забезпеченням сільськогосподарськими землями на одну особу.
Провідні агрокультури - пшениця, кукурудза та олійні культури, переважно соняшник та ріпак. Розвинуте також виробництво насіння для сівби основних с.-г. культур та садівництва. Тваринництво спеціалізується в напрямах свинарства, молочного та м’ясного скотарства і птахівництва. Досить розвинуте овочівництво та садівництво.
Зовнішньоекономічне сальдо торгівлі аграрною продукцією впродовж тривалого періоду часу є позитивним: аграрний експорт становить 8%, частка імпорту – на рівні 6%.
Зазначається, що середня врожайність пшениці в Угорщині стабільно перевищувала 5 т/га й на сьогодні наблизилася до рівня 6 т/га. Урожайність сої перевищувала 2,5–2,8 т/га, а в окремі роки досягала 3 т/га. Такий же рівень урожайності соняшнику та ріпаку.

Теги: AGROСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ