Україна готова поставляти зерно врожаю 2024 року

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 116
Україна готова поставляти зерно врожаю 2024 року

У ході зустрічі посадовців Мінагрополітики з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН йшлося про продовження реалізації програми «Grain from Ukraine».

У межах «Grain from Ukraine» було відправлено з України 11 суден із понад 200 тис. тонн аграрної продукції до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини, Малаві, Мозамбіку та інших.
На початку червня 2024 року Україна доправила 2453,26 тонн олії для 5-х держав Африки - Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина. Крім того, у липні для Палестини за підтримки ВПП поставлено 1000 тонн борошна. У серпні – 23 тис. тонн кукурудзи направлено до Мозамбіку та Малаві.
 
За словами в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, українська сторона високо цінує партнерську допомогу Всесвітньої продовольчої програми ООН. Тому запевнив, що Україна була і буде одним з гарантів продовольчої безпеки у світі і готова поставляти зерно врожаю 2024 року.
Посадовець повідомив, що цього року Мінагрополітики прогнозує врожай пшениці 21,8 млн тонн, кукурудзи на рівні 25 млн тонн. Крім того, Тарас Висоцький підкреслив, що Україна залишається експортоорієнтованою країною, а внутрішнє споживання є у 3 рази меншим за виробництво аграрної продукції.

У свою чергу представники Всесвітньої продовольчої програми запевнили в своїй подальшій підтримці і допомозі українським аграріям.

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ