Україна планує створити новий експортний шлях по Дунаю в обхід кордону з Польщею

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2024 368
Україна планує створити новий експортний шлях по Дунаю в обхід кордону з Польщею

Україна планує створити новий експортний шлях по Дунаю в обхід кордону з Польщею.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, з яким кореспонденти агенції зустрілись під час Мюнхенської безпекової конференції.
 

 «Наші плани на цей рік - прибрати всі штучні перешкоди для експортерів. І ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики. Ми плануємо транспортування контейнерів через нижній Дунай, оскільки Румунія є «більш передбачуваною», ніж польський кордон» - цитує Олександра Кубракова Bloomberg.
 

Новий додатковий маршрут через річку Дунай покликаний збільшити український експорт до рівня, що був на початку війни. І хоча багато експортерів віддають перевагу Чорному морю через його низьку вартість, обсяги через Дунай для України все ще складають 1,2-1,8 мільйонів тонн на місяць, зазначив Віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександр Кубраков.

За інформацією bloomberg.com, маршрут пролягатиме з одного з українських портів до Константи в Румунії та дунайських портів Німеччини.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ