Україна шукає конструктивне рішення щодо торгівлі зерном, вигідне для всіх країн

За матеріалами інтернет-видань 08.09.2023 226
Україна шукає конструктивне рішення щодо торгівлі зерном, вигідне для всіх країн

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович  на саміті ініціативи Трьох морів в Бухаресті обговорили експорт українського зерна через хорватські порти.
Юлія Свириденко наголосила на важливій ролі такого логістичного маршруту у двосторонній торгівлі між Україною та Хорватією і після війни.
У Бухаресті на саміті ініціативи Трьох морів Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася з Прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку та з міністром економіки Румунії Штефаном-Раду Опрею .
Йшлося також про питання торгівлі зерном між Україною та ЄС, можливість румунського EximBank надавати гарантії чи страхування румунським компаніям для роботи з українськими партнерами, співробітництво та партнерство у військовій сфері, питання взаємної торгівлі.
Зазначається, що у серпні цього року Румунія була №1 серед країн ЄС за обсягами імпорту з України - цей показник досяг $406 мільйонів.

Міністерство економіки України

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ