Україна цього тижня серед країн Європи не найспекотніша

За матеріалами інтернет-видань 01.07.2024 288
Україна цього тижня серед країн Європи не найспекотніша

Наразі температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях спостерігатиметься  сильна спека аж до 37 градусів! Проте, Україна в даний період не є найспекотнішою -  в Іспанії очікується +40°!
До Іспанії спека прийшла із Сахари, а от в Україну розпечене повітря надходить з іншого сухого гарячого регіону - з Аравії. Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі - у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури - до 30°.

Затяжна хвиля спеки в Україні, що триватиме ще і цього тижня, фіксуватиме температури, вищі за норму. Чим довше утримуються високі температури повітря, тим менше охолоджуються поверхні забудов, бетон та асфальт протягом ночі.

Тому з кожним днем комфортність сприйняття температур погіршується, особливо в умовах міста. А в регіонах, де прогнозуватимуться короткочасні дощі спека поєднуватиметься із вологою, створюючи ефект парнику і задухи.
Важливо не перегріватись, уникати прямих сонячних променів та охолоджуватись, п'ючи достатню кількість води, - зауважують синоптики.

Український гідрометеорологічний центр

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ