Україна веде переговори з низкою держав щодо вивезення зерна з портів

За матеріалами інтернет-видань 07.06.2022 240

Україна веде переговори з низкою країн та з Організацією Об’єднаних Націй щодо розблокування портів для безперешкодного вивезення зерна, проте головним гарантом у цьому питанні залишається зброя. Пише офіційне інтернет-представництво Президента України.
На думку Володимира Зеленського, Україні потрібен безпековий коридор для кораблів з українським зерном.

"Ми говорили і з Британією, і з Туреччиною. Туреччина зараз знаходить формат, як надати нам гарантії», – підкреслив Глава Української держави.

Він звернув увагу на те, що Росія транслює неправду про Україну  в державах Африки, Азії та Європи, де може виникнути проблема дефіциту харчових продуктів.
Найоптимальніший варіант вивезення українського зерна - це порти. Бо альтернативні шляхи експорту не забезпечать необхідні обсяги і час.

«Дуже швидко можемо вивезти. Якщо зараз у нас 22-25 мільйонів тонн заблоковані, то восени в нас може бути вже 75 мільйонів тонн. Що будемо робити? Тому без портів не зможемо», – сказав Президент України.

Володимир Зеленський зазначив, що найпотужнішою гарантією в цьому питанні залишається зброя, яка буде розміщена задля розблокування водних коридорів для вивезення зерна.
Глава держави наголосив, що Україна використовує цю зброю не для погроз, а для того, щоб продемонструвати можливості оперативної відповіді на ймовірні провокації з боку Росії.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ