Україна завжди буде! Як і пісня поміж нас...

Марина Бабич 28.12.2022 737

Мене завжди лікували пісні. Хай то фізична знемога чи моральне виснаження, без різниці. Одна наспівана самою собою мелодія розганяла хмари, а якщо вмикала телефон з улюбленим треком, то взагалі сходило сонце. І я твердо вірю, що пісня здатна підняти непідйомне.  Колись давно побачила відео, де американський спецназ тренували у холоднющій воді, занурювали по шию,  і один із хлопців, щоб не задубіти,  почав співати. Його підтримала решта - і всі вони справилися із завданням простояти у воді певний час.
Це я починаю заспів про відомого нашого земляка, поета - пісняра із Дніпра Володимира Бугу. Він погодився відповісти на кілька передноворічних запитань і поділитися своїми думками про рік, який минає...

(Світлина Володимира Буги з минулорічних свят)

 

- Пане Володимире!
Ваша пісня "Ти - небо" викликає у мене шквал емоцій. У поганий час я згадую її слова і подумки бажаю Вам всіх відомих і невідомих благ. Вона, створена у співавторстві з дніпропетровським композитором Олександром Владіміровим, настільки енергетично потужна, що хочеться жити. Скажіть, коли пісня Вас покликала? І чому?

 

Мої Вам вітання!
Десь у першому чи другому класі до нас прийшла вчителька музики. І якось так захопила світом музики, гармоній, що я ледь не на другий урок музики приніс їй свої віршики з настійливою вимогою - покласти слова на ноти та зробити пісню. Навіть не знаю, звідки взялося те дивне дитяче бажання стати автором пісень. Але тоді з піснею якось не склалося. І друга спроба відбулася аж на випускному. Тоді  весь наш клас співав пісню, яку написав спеціально до дня прощання зі школою. Та до справжніх пісень зі професійними композиторами було ще дуже далеко... Але Господь подарував прекрасні зустрічі з чудовими співавторами, з якими створили вже десь із десяток пісень.

- На Вашу думку, пісняр відрізняється від поета?
 

У жанрі пісні є свої закони, аби все було гармонійно – мелодія та поезія. Та найголовніше, на мою думку, в пісні - зміст, позитивний посил, який йде до людей. Мені дуже подобаються слова Євгенія Євтушенка, якими керуюся, коли пишу і просто поезію,  й вірші  для пісні: «…но, если в нашей песне нету мысли, зачем ее тогда, скажите, петь?» Прагну, аби моя пісня обіймала людей, дарувала їм надію та підтримувала. Це важливо у будь-які часи. Та особливо в цей важкий та доленосний період української історії.
 

- Як Вам вдається у час війни зберігати рівновагу і натхнення?
 

Намагаюся завжди мислити позитивно та з добром до людей. Дякую Богові за кожний прожитий день та день прийдешній.

Всі ми цього воєнного року згуртувалися та  загартувалися психологічно, навчилися дивитися біді у  вічі і боротися з ворогом. У кожного є свої заповітні підсумкові  слова року.  

У мене такі: Україна завжди буде! Як і пісня поміж нас...

 

- Ваші побажання нашим читачам в Новий рік?
 

Мирного неба та віри!
 

- Навзаєм, пане Володимире, вітаємо Вас з прийдешніми святами і бажаємо, щоб у переможному небі України лунало тільки це: "Ти - небо моє безкрає, Ти - хвиля мого океану. Хай птахом у небо злітає любов.."

Слухати цю пісню Володимира Буги можна на 17 хв. 50 сек.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ