УКРАЇНА ЗМУСИЛА 17 ТИСЯЧ РОСІЙСЬКИХ СОЛДАТ ВТЕКТИ З ПОЛЯ БОЮ

За матеріалами інтернет-видань 03.11.2023 342

Це за інформацією генерала армії США

Завдяки точним інформаційним операціям Україна вивела з поля бою близько 17 тисяч російських військових, не зробивши при цьому жодного пострілу. Таку заяву зробив голова Командування спеціальних операцій армії США генерал-лейтенант Джонатан Брага.

armyinform.com.ua 

Американський генерал наголосив, що Україна змогла ефективно використати низький моральний стан серед російських військових для проведення успішних медіа-кампаній, пише Business Insider.

Українські військові ефективно переконують росіян скласти зброю: армія США переймає досвід

“Ми підтримували наших українських партнерів. У вас є 17 тисяч росіян, які залишили Україну. Це 17 тисяч солдатів, яких не довелося підривати на полі бою або знищувати. Це послабило оборонні механізми (окупантів. – Ред.)”, – заявив Брага.

Активне поширення інформаційних повідомлень стало важливим інструментом для України, що переконало тисячі російських військових залишити свої позиції.

   Зазначається, що через активне використання соціальних мереж, українські військові та розвідувальні служби отримують докладну інформацію про противника, його техніку та особовий склад, що стає основою для ефективних натисків по окремих військовослужбовцях і підриває їхній бойовий дух.

“На тактичному рівні підрив волі та морального духу окремих солдатів, підрив загального потенціалу підрозділу – це невід'ємна та традиційна військова діяльність, спрямована на те, щоб посіяти сумніви у свідомості супротивника”, – сказав Брага.

   Є безліч прикладів поширення низького бойового духу серед російських військових і кремль намагається протидіяти цьому явищу. Серед цих прикладів — жорстокі методи рф, такі як страти солдатів, які відмовляються виконувати накази або відступають, як це було на практиці радянських військ під час Другої світової війни та інші.

Ефективна інформаційна війна України підштовхнула військове та розвідувальне співтовариство США інвестувати більше в інформаційні операції, щоб вони могли формувати поле інформаційної битви до, під час і після бойових дій. Солдатам спецпідрозділу армії США доручили розвивати специфічні культурні та мовні знання, щоб полегшити навчання військових сил партнерів. Ці “м’які” навички також можна використовувати проти ворогів, особливо проти тих, кого не можна переконати залишити бій лише силою зброї.

             Росіяни масово здаються в полон під Авдіївкою

   Окупанти масово здаються у полон на Авдіївському напрямку, де тривають жорсткі бої. Про це наприкінці жовтня повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Звичайні російські солдати бачать війну і починають відмовлятися йти на війну. Російське командування обманює або намагається задіяти якісь свіжі сили, які йдуть з глибини росії. Командири залякують та застосовують фізичну силу до звичайних солдатів. Як наслідок, росіяни здаються в полон", — сказав Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Бої за Авдіїівкою стали одними з найкривавіших від початку повномасштабного вторгнення рф. Вважається, що росія втратила там більше техніки, ніж під Вугледаром. Втрати живої сили окупантів також вражають. За інформацією Олександра Штупуна, від 10 жовтня і приблизно до кінця місяця в районі Авдіївки росіяни втратили 6 500 убитими, 100 танків, а так само 250 ББМ.

Військовий експерт Олександр Коваленко в коментарі ТСН припустив, якщо росія продовжить перекидати на цей напрямок техніку і людей, то вона може захопити місто, але ця "перемога" коштуватиме їй "колосальних втрат і втратою контролю над значно більшими територіями".

Завдяки точним інформаційним операціям Україна вивела з поля бою близько 17 тисяч російських військових, не зробивши при цьому жодного пострілу. Таку заяву зробив голова Командування спеціальних операцій армії США генерал-лейтенант Джонатан Брага.

Збройні сили України утримують позиції лівому березі Дніпра Херсонської області.Захисники продовжують наступальні дії та розширюють плацдарми.

   росія масштабно атакувала Україну безпілотниками. Щонайменше 10 російських дронів вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова. За попередніми даними, постраждалих немає. ППО працювала у Вінницькій, Хмельницькій, Львівській та інших областях.

   російська влада посилює мобілізацію. Апарат повіреного представника президента рф в Центральному федеральному окрузі (ЦФО) призначив план для регіональних органів влади щодо вербування на військовий контракт серед мігрантів, банкрутів, боржників, безробітних та інших уразливих соціальних верств суспільства.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ