Українська гідрометеослужба співпрацює з Фінським метеорологічним інститутом

За матеріалами інтернет-видань 24.01.2022 643

Фінський метеорологічний інститут (FMI) та Український гідрометеорологічний центр (UHMC) на початку січня 2022 року розпочали спільний проект розвитку, який фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії. Проект UHMC-FMI (UFIM) триватиме чотири роки. Він спрямований на часткову автоматизацію моніторингу погоди, прогнозування і попередження небезпечних метеорологічних явищ. Автоматизація та модернізація гідрометеорологічної служби дасть змогу надавати своєчасну, адаптовану та навіть індивідуальну метеорологічну інформацію.

У ході проекту буде встановлено до 10 нових автоматизованих метеостанцій, які замінять нині працюючі неавтоматизовані станції спостереження у різних областях України. Український Гідрометцентр обрав локації, які найкраще представляють різні регіони країни.

У  рамках проекту буде встановлено програмне забезпечення SmartMet і SmartMet Alert, розроблене Фінським Метеорологічним Інститутом, для покращення автоматизованого надання метеорологічних послуг.

Модернізація гідрометеорологічної служби надасть змогу знизити вразливість громадян до екстремальних погодних явищ та стихійних лих, а також підвищуватиме цінність ситуаційної обізнаності, планування та прийняття рішень урядовими та/або неурядовими установами, пов’язаними зі стихійними лихами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ