Українське молоко, яйця, птиця і мед мають найбільше можливостей експортуватися до країн світу
Найбільше можливостей для збуту власної продукції за кордон мають українські виробники молочних продуктів, яєць, м'яса птиці та меду. Повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Зазначено, що всі ці продукти можливо експортувати у країни ЄС, крім того:
• молоко та молокопродукти – ще в 12 країн світу: Боснія та Герцеговина, Катар, Королівство Саудівської Аравії, Північна Македонія, Ліван, Японія, Аргентина, Лівія, Кувейт, Туреччина, Кенія та Домінікана;
• яйця та яєчні продукти – ще в 13 країн світу: Боснія та Герцеговина, Катар, Марокко, Північна Македонія, Сінгапур, Тайвань, Об'єднані Арабські Емірати, Ізраїль, Королівство Саудівської Аравії, Республіка Корея, Японія, Ефіопія та Пакистан;
• м'ясо птиці – ще в 8 країн світу: Ефіопія, Катар, Північна Македонія, Сінгапур, Об'єднані Арабські Емірати, Японія, Ліберія та Канада;
• мед –– ще в 4 країни світу: Китайська Народна Республіка, Сербія, Королівство Саудівської Аравії, Катар.
Наголошується, що першим кроком для експорту власної продукції за кордон є подання оператором ринку запиту для затвердження експортних потужностей відповідно до наказу Мінагрополітики від 10.02.2016 №38 територіальному органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я