Українські банки отримали найбільший за 10 років прибуток

За матеріалами інтернет-видань 01.11.2021 512

Повідомляє пресслужба Національного банку.

У січні-вересні 2021 року платоспроможні банки отримали 51,4 млрд грн чистого прибутку, що на 37% більше, ніж у аналогічному періоді минулого року (37,6 млрд грн). Загалом цей результат є найкращим за відповідні періоди понад десяти років поспіль. Як зазначає регулятор, значною мірою цьому сприяло скорочення відрахувань до резервів: за 9 місяців вони знизилися загалом на понад 60% р/р, за кредитами — вполовину та повернулися до докризового рівня.

Банки продемонстрували високу операційну ефективність, суттєво збільшили процентні та комісійні доходи порівняно з кризовим 2020 роком.Чистий процентний та комісійні доходи зростали темпами 35% і 28% відповідно у річному вимірі завдяки низькій вартості ресурсів, активізації кредитування та зростанню обсягів безготівкових операцій.Операційні доходи з запасом покривають операційні витрати й відрахування в резерви під кредитні ризики.

«Станом на 1 жовтня 2021 року із 71 платоспроможних банків 64 фінустанови були прибутковими та отримали чистий прибуток 51,7 млрд грн, що перекрило збитки 7 банків на загальну суму 0,3 млрд грн», — повідомили в НБУ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ