Українські надії в олімпійському Парижі 10 серпня

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2024 106
Українські надії в олімпійському Парижі 10 серпня

   Красуні-сестри Марина та Владислава Алексіїви виступлять сьогодні у дисципліні "артистичне плавання"

   Блог — FAVBET
Автор — Микола Решнюк.
   Календар українців на Олімпіаді 10 серпня: золотий фінал Коляденко, Середи, Дорощук та знову Лузан

   Олімпіада в Парижі майже дісталась фінішу, на черзі передостанній день змагань, 10 серпня. І він буде дуже насиченим, зокрема і для України.

   Tribuna.com разом з партнером проєкту FAVBET підготували для вас матеріал, завдяки якому ви зможете слідкувати за медальними виступами та усіма виступами українців на Олімпійських іграх 10 серпня.
   Що важливо знати?

🔸 Різниця між Києвом та Парижем – 1 година. Ми будемо публікувати розклад за українським часом, але обов’язково перевіряйте цю різницю, коли читаєте інші джерела.

🔸 «Суспільне мовлення» – офіційний транслятор ОІ на території України.

   Показ змагань безплатно буде відбуватися на місцевих телеканалах «Суспільного» («Суспільне Київ», «Суспільне Львів» тощо); телеканалі «Суспільне Спорт»; сайті «Суспільне Спорт».

   Окремі важливі фінали за участю українців будуть показані на ютуб-каналі «Суспільне спорт».

   Також платформа MEGOGO транслюватиме змагання на телеканалах Eurosport, а також у повному обсязі з українським коментарем покаже баскетбольний турнір Олімпіади.
   Головні події 10 серпня.

1. 10 серпня на Олімпійських іграх розіграють 39 комплектів медалей.

2. Вільна боротьба. Ірина Коляденко виступить у фіналі категорії до 62 кг, де протистоятиме японці Сакурі Мотокі. Початок вирішальної сутички о 21.35. Борчині з Ірпеня гарантована мінімум срібна медаль, а це уже прогрес у порівнянні з Токіо-2020, де вона здобула бронзу.

   Здобути свою бронзу отримав шанс Олександр Хоцяновський. Завдяки виходу в фінал Гено Петріашвілі, який вибив його в 1/8 фіналу, українець потрапив у втішні сутички.

   Там першим суперником Хоцяновського буде поляк Роберт Баран, який програв у чвертьфіналі. Переможець цієї сутички змагатиметься з Гіоргі Мешвільдішвілі, дворазовим бронзовим призером чемпіонатів Європи. Перше протистояння Олександра заплановане на 12.07.

3. Стрибки у воду. Олексій Середа залишається медальною надією України, претендуючи на нагороди у 10-метровій вишці. Але перед цим йому треба подолати ще півфінал, який стартує об 11.00. Якщо пройде, зверніть увагу, що фінал відбудеться також 10 серпня, о 16.00.

4. Веслування на байдарках та каное. Одразу три українки в цей день стартують у півфінальних заїздах, що може закінчитись виходом у фінали, які також пройдуть 10 серпня.

   В заїзді на 500 м на байдарці-одиночці візьме участь Марія Повх. Змагання стартують об 11.30, а конкретно заїзд Марії, який буде четвертим, — о 12.00. Фінал, якщо пройде, запланований на 14.00.

В заїзді 200 м в каное-одиночці змагатимуться свіжоспечені срібні медалістки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Але уже не в парі, а кожна сама за себе. Старт півфіналу о 12.40, а фінал — о 14.50.

5. Художня гімнастика. Марія Височанська, Діана Баєва, Аліна Мельник, Кіра Ширикіна та Валерія Перемета після успішного проходження кваліфікації 9 серпня цього дня виступлять у фіналі групового багатоборства. Він стартує о. 15.00

6. Брейкінг. Вслід за жінками у новому для Ігор виді стартують й чоловічі змагання. Україна в них буде представлена лише одним учасником — це Олег Kuzya Кузнецов. Його перший баттл запланований на 17.17. Фінал змагання о 22.29.

7. Легка атлетика. Олег Дорощук єдиним серед трьох українських стрибунів у висоту в Парижі зміг пройти кваліфікацію у фінал. Вирішальне змагання розпочнеться о 20.00.

   Окрім цього, останній легкоатлетичний вечір на цих ОІ загалом знову буде насиченим. Наприклад, в його рамках розіграють медалі в естафеті 4х400 як в чоловіків, так і у жінок. Початок о 22.00.

8. Артистичне плавання. Україна непогано йде в змаганні дуетів. Якщо в Токіо бронзу у цій дисципліні взяла пара Марти Фєдіної та Анастасії Савчук, то в Парижі близько до п’єдесталу тут сестри Марина та Владислава Алексіїви. Старт фіналу о 20.30.

9. Футбол. У вирішальному матчі жіночого турніру протистоятимуть одна одній збірні США та Бразилії. Якщо американки є рекордсменками за кількістю золота ОІ (брали їх чотири рази, але востаннє в Лондоні-2012), то бразилійки у випадку перемоги завоюють її вперше. Ще одна родзинка матчу — останній матч в карʼєрі легендарної Марти. Початок о 18.00.

10. Баскетбол. В чоловічому турнірі в цей день розіграють повний комплект нагород. Так у фіналі 16-разові, в тому числі чинні, олімпійські чемпіони Штати зі своєю дрімтім протистоятимуть господарям, збірній Франції, яка ніколи не брала золото Ігор. Старт вирішального матчу о 22.30.

У матчі за бронзу зійдуться чинні чемпіони та віцечемпіони світу, збірні Німеччини та Сербії відповідно. Для німців, у разі успіху, це може бути перша олімпійська медаль в історії. Старт поєдинку о 12.00.

11. Волейбол. У фіналі чоловічого турніру зійдуться господарі зі збірної Франції та чинні віцечемпіони світу зі збірної Польщі. Обидві країни по разу вигравали золото ОІ до цього, але якщо поляки робили це ще у 1976 році, то французи є чинними олімпійськими чемпіонами. Старт фіналу о 14.00.
Немедальні змагання з українцями

1. Вільна боротьба. Одним з останніх з української команди на Іграх стартує Мураз Мчедлідзе. В категорії до 97 кг він розпочне виступи з 1/8 фіналу, де протистоятиме турку Ібрагім Чіфтчі. Початок о 12.35.

2. Сучасне пʼятиборство. Валерія Пермикіна у півфіналі жіночого змагання, а саме в бонусному раунді фехтування виступить о 15.10.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ