Українські виробники продуктів харчування отримали генератори від ФАО та Німеччини

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2024 95
Українські виробники продуктів харчування отримали генератори від ФАО та Німеччини



Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини розподілила 17 генераторів потужністю від 27 до 88 кВт серед виробників та переробників продуктів харчування із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Харківської областей.

Загалом ФАО отримала 395 заявок із дев’яти прифронтових областей України від виробників та переробників продуктів харчування, що мають потребу в додатковому джерелі електроенергії.  
У межах ширшої ініціативи ФАО, Мінагрополітики та уряду Німеччини, планується надати 245 генераторів потужністю до 440 кВт малим і середнім підприємствам із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. Своїх власників вже знайшли 114 генераторів, та ще 131 генератор планується роздати у найближчі тижні. Зокрема, їх отримають підприємства, що працюють у галузі тваринництва, переробки та виробництва базових продуктів харчування: хліба, м’яса, молока.
Надання цієї допомоги є частиною комплексного Плану реагування на надзвичайні ситуації ФАО на 2024 рік, спрямованого на захист сільськогосподарських засобів існування та підтримку сільського населення в районах України, які постраждали від війни. План включає широкий спектр заходів, таких як надання сільськогосподарських ресурсів, підтримка тваринництва та підвищення продовольчої безпеки через стабілізацію виробничих ланцюгів. Разом зі своїми партнерами, ФАО й надалі зміцнюватиме стійкість агропродовольчих систем України, гарантуючи, що фермери та виробники продуктів харчування мають необхідні інструменти для продовження виробництва.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ