Український мед здобув планинову відзнаку у конкурсі “London Honey Awards”

За матеріалами інтернет-видань 13.06.2023 393
Український мед здобув планинову відзнаку у конкурсі “London Honey Awards”

За словами Андрія Рибака, пасічника з Івано-Франківська,    цьогоріч  його лісовий мед з липи отримав платинову відзнаку. Це — найвища міжнародна відзнака конкурсу “London Honey Awards” у Великій Британії.  Про це пише KURS:новини Івано-Франківська.

"Її отримують одиниці. Зазвичай у цьому конкурсі беруть участь щонайменше представники з 50 країн світу. І мені приємно, що наш український мед так високо оцінили”, — зауважує Андрій Рибак.

Андрій Рибак отримав пасіку у спадщину від батька, а той — від свого батька. І заснував одноіменну компанію “Медова спадщина”.

Він зазначив, що якість меду у ході конкурсу визначають у декілька етапів. Спочатку роблять лабораторні аналізи, а тоді його дегустують медові сомельє.

 “У лабораторії визначають діастазу, яка свідчить про крутість меду, роблять пилковий аналіз. У нашому меді, який отримав “платину”, пилковий аналіз показав 68% зерен липи, тобто з яких медоносів він складається. Згодом мені пришлють більш розширену інформацію про мед, а також оригінал наліпки, якими зможу маркувати “мед-переможець”, — поділився подробицями пан Андрій.

Пасічник додав, що це третя його участь у міжнародному конкурсі. Переможна. У перші два рази його мед забирав  два “срібла” та одну “бронзу”, згодом — “золото”. А "платина" стала здобутком 2023 року.
 
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ