Український цукор виходить на ринки за межами Європи
За словами аналітиків Всеукраїнської Аграрної Ради, ціни на цукор за тиждень зросли в середньому на 1–1,5 грн/кг. Наразі вартість цукру коливається у межах 23–24,50 грн/кг. Основні причини такого підйому — стабілізація внутрішнього попиту та початок відновлення експорту.
Експерти зазначають, що українські виробники цукру поступово повертаються на зовнішні ринки. Основними напрямками залишаються Туреччина та країни Африки. Український цукор починає завойовувати ринки за межами Європи. Наразі працює схема експорту через треті країни, і вона дає свої результати.
На думку аналітиків, з 2025 року планується часткове відкриття європейського ринку для українського цукру. Минулого сезону ціни сягали рівня 29–32 тисяч грн/т з ПДВ. Можливо, у цьому сезоні буде можливість повернутися до цих показників.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я