Український ячмінь має попит в китайських покупців

За матеріалами інтернет-видань 11.07.2024 262
Український ячмінь має попит в китайських покупців

За прогнозами експертів Всеукраїнської Аграрної Ради, липень буде слабким місяцем для експорту українського ячменю. Ціни можуть не зрости, оскільки збільшиться пропозиція через посилення збиральної кампанії. Наразі зібрано лише близько 20% українського врожаю, і пропозиція буде зростати, оскільки сезон ще не розпочався на повну силу.

“Наразі умовні ціни в українських морських портах становлять $154-157 за тонну, а "китайська якість" ячменю, тобто зерно, що сертифіковане для продажу до Китаю, оцінюється у $162 за тонну. Сезонні моделі показують тенденцію до зниження цін. Існує ризик падіння цін до $140-150 за тонну під тиском збору врожаю, але є можливість повернення восени до рівня $165 за тонну в одеських портах”, - зазначили аналітики.


"Китайська якість" ячменю торгується з премією у $5-7 за тонну. Вже є контракти на український ячмінь на липень-серпень, проте подальших контрактів наразі немає.

 

"Відкритим залишається питання, чи повернуться китайські покупці восени. Якщо на початку серпня Китай не вийде на ринок з попитом на ячмінь, то премія може зникнути для тих, хто сертифікував свою продукцію для китайського ринку,” - констатували експерти. 

 

Відомо, що українські аграрії законтрактували 120 тисяч тонн ячменю на експорт до Китаю у липні. Очікується, що 30-40% всього українського експорту зернової буде спрямовано саме в цю країну. Наразі зібрано понад 1,5 мільйон тонн ячменю, а прогноз на врожай складає 5-6 мільйонів тонн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ