Українському ріпаку потрібно бути агресивним у продажах, щоб завоювати ринок Європи

За матеріалами інтернет-видань 30.06.2022 347

За даними Телеграм - каналу SPIKE BROKERS, станом на 28 червня 2022 року Україна експортувала у червні близько 2, 1 млн. т зернових, олійних та продуктів переробки. Зазначено, що експорт вже зріс на 0,6 млн. т , порівнюючи з травнем.
 
Європейський виробник не квапиться з реалізацією власної пшениці, що дає певну фору для українських продавців і можливість знайти місце для своєї пшениці на міжнародному ринку. Попит готовий платити за європейську пшеницю ~370€ FOB порти Польщі проти обмеженої пропозиції. Українську пшеницю продовжують дисконтувати через фактор логістичної невизначеності та конкуренції з європейським зерном. Торгівля пшеницею в Європу буде вимагати уважного сортування та підготовки партій за якістю! - повідомляє  SPIKE BROKERS.
Щодо ринку  ріпаку, то  ціна з доставкою торгувалася у діапазоні 550-670€ DAP. При цьому найвища ціна спостерігалася з доставкою в Німеччину, ще й за базову олію 40%.
На думку команди SPIKE BROKERS, українському ріпаку потрібно бути агресивним у продажах для здобуття місця на ринку Європи.
"Для прикладу, в Литві очікується врожай близько 1 млн. т. Споживання в Литві приблизно 500 тис. т на рік. Тому заявки литовських покупців про готовність купувати український ріпак з дисконтом до власного ріпаку є аргументованими, допоки власний врожай не буде повністю проекспортованим", - йдеться у повідомленні.
   


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ