У селах доступна програма обміну старих ламп

За матеріалами інтернет-видань 27.02.2023 413
У селах доступна програма обміну старих ламп

З 25 лютого програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи  доступна в селах. Повідомив телеграм - канал Уряд online.
Зазначено, що обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Для обміну ламп існує два доступні способи: через застосунок Дія (якщо відділення Укрпошти присутні у списку доступних відділень у застосунку) або на Укрпошті.

Загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн. світлодіодних ламп.

 

“Радий спостерігати, як програма обміну ламп шириться Україною. Доступність у селах є черговим важливим кроком, аби полегшити тиск на енергосистему, спричинений злочинними російськими атаками”, - зазначив Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва ЄС в Україні

 

Користувачі застосунку «Дія» можуть попередньо замовити лампи, якщо відділення Укрпошти присутні у списку доступних відділень у застосунку.

Для тих, хто не має доступу до застосунку «Дія», потрібен паспорт, ідентифікаційний код та лампи старого зразка для обміну. Кожна людина  може обміняти до 5 ламп старого зразка на таку ж кількість світлодіодних ламп.

За неповний місяць від старту програми українці вже обміняли більше 7 млн. ламп.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ