Українцям пояснили чому в супермаркетах продається імпортна картопля

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2021 200

В українських супермаркетах часто можна зустріти імпортовану з Єгипту, Ізраїлю чи інших країн картопля, тому що промислове виробництво цього овочу у нас становить лише 10% усього врожаю по країні, решту вирощують приватно, розповів в інтерв'ю «Головкому» директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига.

«Де дешевше – звідти й везуть. У міжсезоння всі хочуть їсти нормальну картоплю. А у нас практично вся вона вирощена у присадибному господарстві, немає нормальних професійних сховищ. Ось і купуємо в Азербайджані, Єгипті, Алжирі, Ізраїлі. Слід зазначити, що чорнозем – це не найкращий ґрунт для картоплі. Ось пройшов дощ, а потім довго нема вологи – і все. Картопля виходить як у броні, не росте. Тож краще піщані ґрунти», – наголосив учений.

Як відомо, картопля в Україні дорожчає протягом останніх тижнів . За місяць ціна на неї зросла майже вдвічі – з 8 до 15 грн. за кілограм. Ціна на картоплю, яка йде з України на експорт, принаймні вп'ятеро нижча за ту, за яку українцям доводиться її купувати на споживчому ринку .


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ