У Межівському районі «Укрпошта» планує ліквідувати відділення!

Григорій Давиденко 14.06.2022 468

Каким банком будет Укрпочта. Интервью с Игорем Смелянским - Фото

На фото: гендиректор "Укрпошти" І. Смілянський. У грудні 2021 р. отримав 1 мільйон 331 тисячу гривень зарплати. Середня зарплата персоналу "Укрпошти" - 6 400 гривень.

Сумнозідомий в помірних широтах банкір за основним досвідом роботи Ігор Смілянський в 2016 році несподівано "застрибнув" аж у крісло головного поштовика України, жодного дня не попрацювавши в галузі. Цей "кульбіт" тепер взнаки і газетярам, і пенсіонерам, і всім селянам. З них "Укрпошта" вижимає все, що може, мов під пресом в олійниці. А про його "ставлення" до персоналу свідчить наведена зарплата, це праця в кабінеті з кондиціонером, і зарплата листонош, що йдуть у спеку, холод і дощ до селян.

На оперативній нараді у межівського селищного голови, яка відбулася учора, 13 червня, стало відомо: у рамках реформи АТ «Укрпошта» з 1 серпня у населених пунктах Межівщини, де проживає менше, аніж 1200 жителів, закриються стаціонарні поштові відділення. Про тривожний намір поштовиків повідомив «Межівський меридіан». Обговорення цього вкрай важливого питання тривало понад годину. Присутніх старост округів турбувало:

📌Як працюватиме «Укрпошта» після закриття відділень у невеликих селах ?

📌Навіщо запроваджувати пересувні відділення? Яка мета реформи?

📌У чому, власне, переваги пересувного відділення перед стаціонарним?

📌Чи зможуть пересувні відділення доїхати до кожного двору?

📌Як часто можна буде скористатись послугами пересувного відділення у конкретному селі?

📌Чи встигатиме бригада обслуговувати всіх жителів села? Якщо треба буде рознести пошту, допомогти оплачувати комунальні платежі, доставити та прийняти посилки, видати пенсію, а іноді й продукти харчування?

Представник акціонерного товариства «Укрпошта», територіальний менеджер із Павлограда Лілія Земляна відзначила, що пересувні відділення дуже необхідні селам, а потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги. Проєкт вже впроваджений у низці областей України і, за її словами, буцімто досить успішно.

У свою чергу селищний голова Володимир Зражевський наголосив, що виконком та старости округів підготують перелік питань із організації діяльності «Укрпошти» на території громади та проведуть максимально широку інформаційну кампанію серед населення. Вочевидь, усі нововведення «американського бухгалтера», як охрестили гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського ЗМІ, направлені виключно на одне – аби всі сільські поштові відділення давали вагомий прибуток. Усі інші – під статтю про скорочення, тобто «реформувати». Застаріле обладнання у відділеннях, часта відсутність Інтернету, без якого жоден платіж не пройде, суттєво нижча за офіційну мінімальну (!) зарплата листонош - нічого не хвилює «креативну команду», як називає своїх заступників і менеджерів Ігор Смілянський.

До речі, його мільйонні зарплати свідчать про одне: йому байдужа доля села, пенсіонерів і газет, редактори яких двічі зверталися до президентів Петра Порошенка і Володимира Зеленського з вимогою прибрати банкіра Смілянського із соціально важливого для громадян підприємства «Укрпошта». Це потрібне селянам підприємство  він цинічно і нещадно грабує із «креативниками». Не почули президенти звернень, дружно так, обидва. Хоча ц позиціонували себе якимись антагоністами. Тепер «Укрпошта» і досі, як відомо, найдужче переймається банківськими справами, друкуванням архі вигідних їй у воєнний час марок, із відомою адресою рос корабля. Марки ті знову ж таки до сільських відділень не довозять, план ними в селах не закриєш.

https://rp.mk.ua/wp-content/uploads/2018/12/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B2%D1%85%D1%96%D0%B4-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B8-720x400.jpg

На знімку; сільські поштові відділення І. Смілянський не ремонтує, а "реформує" - тобто закриває.

Абсолютно слушно у Межовій б’ють в набат місцеві голова, депутати і старости з приводу «ощасливлення» тамтешнього люду пересувними відділеннями. Якщо вони й будуть, то дуже рідко. І геть невчасно. Свіжий приклад: 4 червня у великих поштових відділеннях Лобойківки, Петриківки, Могилева, Китайгорода, Царичанки з населенням 3 – 8 тисяч жителів зійшлися найповажнішого віку пенсіонери. Вони першими щомісяця отримують пенсії. Та не було ні пенсій, ні газет! Причина прозаїчна: поштамт Кам’янського не мав бензину для свого автомобіля. Тож ветеранам праці довелося - із ціпочками - іще раз, тьопати по жарі вже 7 червня! Аби уже із колегами, яким пенсія приходить 7-го, удвічі довше постояти в чергах та отримати належне.

Тому величезну поштову проблему слід розглядати і в Межовій, і у Дніпрі, і якнайшвидше у Києві. Адже за значного скупчення вимушених переселенців у Дніпропетровській області «Укрпошта» пнеться не охопити і їх послугами, а «відфутболити» і ті, які є.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ