В Австрії зростають ціни на молочну продукцію

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2022 759

За даними Австрійського Молочного Союзу, минулого року кількість молочних фермерів в Австрії скоротилася на 3,2% з 24 645 до 23 868. Кількість дійних корів дещо зросла, до 526 461. У середньому кожен фермер утримував 22,1 корів, що є незначною кількістю в міжнародному масштабі.  Середній удій корів досяг 6464 кг (+0,2%), що є помірним значенням у порівнянні з іншими країнами, що, за даними Союзу, свідчить про стабільність виробництва.  Середня поставка молока одним фермером зросла з 137,3 тонн до 142,6 тонн.
Тож у 2021 році продажі австрійських переробників молока зросли загалом приблизно на 3,3% до 3,05 млрд. євро. Збільшилися поставки до Німеччини та інших країн.
Цього ж року, за повідомленням Молочного  союзу, через війну в Україні підвищилися витрати на виробництво молока в Австрії.  Ціни на корм для тварин різко зросли.  Критичним моментом є забезпечення поставок газу, 80% якого надходить з росії.
Австрійці вказують на зростання міжнародних котирувань молочних продуктів, які досягли рекордного рівня.  Зростання витрат  лише незначною мірою компенсоване за рахунок концентрації торгівлі на австрійському ринку.  Наприклад, загальні ціни в магазинах на молочну продукцію зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року лише на 3%, а на вершкове масло — на 21,6%. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ