В Черкасах «Азот» запустив цехи аміаку та карбаміду

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2024 112

 

На Черкаському «Азоті» запущено цехи аміаку та карбаміду

Черкаський «АЗОТ», що входить до азотного бізнесу Group DF, відновив роботу двох ключових цехів – цеху аміаку (цех А-5) та карбаміду (цех М-6). Запуск цехів пов’язаний з завершенням ремонтної кампанії та нарощуванням обсягів виробництва добрив, через сезонне зростання попиту. Про це повідомила пресслужба компанії.

На даний час на підприємстві функціонують два цехи з виробництва аміаку: А-3 (проєктна потужність – 1200 т/добу) та А-5 (1700 т/добу), а також два цехи з виробництва карбаміду: М-2 (1000 т/добу) і М-6 (1000 т/добу). Продовжують працювати цехи з виробництва азотної кислоти та аміачної селітри.

 

«Відбувся плановий пуск цехів, літня ремонтна кампанія завершена і підприємство повністю готове до осінньої посівної. Ми здатні забезпечити фермерів та агрохолдинги необхідною кількістю добрив. Ми довели свою надійність під час війни, цей сезон не буде винятком. Сподіваємось, що перебої з електроенергією не завадять нам продовжити працювати чітко,  виконуючи всі укладені  контракти, – зазначив Віталій СКЛЯРОВ, Голова Правління ПрАТ «АЗОТ».

Довідка про проведені роботи: Серед комплексу робіт у цеху А-5 – заміна низькотемпературного каталізатора конверсії оксиду вуглецю ІІ ступеня та ремонт регулюючої та запірної арматури. В обох цехах (А-5 і М-6) проведено технічне діагностування та випробування паропроводів, трубопроводів, агрегатів, здійснено ревізію динамічного обладнання. Раніше капітальний ремонт було проведено в цеху з виробництва аміаку А-3 (замінено низькотемпературний каталізатор конверсії оксиду вуглецю ІІ ступеня) та в цеху з виробництва карбаміду М-2 (проведено ТО теплообмінників, ревізію динамічного обладнання та інші необхідні роботи).

В 2024 році на капітальні ремонти обладнання Черкаського «Азоту» було витрачено 164,6 млн грн. Загалом з початку року інвестиції в CAPEX склали 222 млн грн.

 

«Ми продовжуємо виконувати нашу програму капітальних інвестицій, що спрямована на модернізацію промислових майданчиків. Один з напрямків – відновлення ресурсу технологічного обладнання та збільшення ефективності  самого виробництва. Подальші інвестиції буде спрямовано на модернізацію цеху аміаку (А-5). Це великий проєкт, ми розпочинаємо монтаж трьох додаткових конденсаторів аміаку, які плануємо ввести в експлуатацію наступного року. Це значно покращить виробничі показники і запобігатиме розвантаженню цеху влітку, коли в спеку холодильна установка не справляється зі своєю роботою, і виробіток аміаку знижується», – наголосив Скляров.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ