В чому суть зернових негараздів із Польщею?

За матеріалами інтернет-видань 24.09.2023 833
Україна бореться за майбутнє усієї Європи — Моравецький — Варта 1
    Денис Шмигль і Матеуш Моравецький, очільники урядів України та Польщі
    Справжня причина зернового скандалу з Польщею - різниця у стосунках між владою та суспільством у наших країнах. Нам потрібно не ображати поляків - а вчитись у них такому ставленню.
   Подумайте, а чому польська влада просто не пояснить польським фермерам основи ринковоі економіки? Можна ж давно було розказати, що польські фермери, на своїх клаптиках в 5-10 гектарів, просто некокурентоздатні на світовому ринку зерна! Нехай продають свою землю великим латифундіям, гасять кредити і їдуть жити кудись в інше місце! Це ж «невидима рука ринку» вирішує!
   Думаю, деякі українські чиновники і нардепи щиро дивуються дурості польського Уряду і Президента, які замість того, щоб швидко «рубнути по-дорослому» на українському зерні - разом із транснаціональними зернотрейдерами, заходились захищати інтереси 1,5 мільйонів якихось там голодранців з їхніми тракторцями, коровами і десятьма гектарами суглинків та піску.
   При цьому, польські політики чітко і ясно бачать ставлення українських політиків до інтересів мільйонів українських селян і фермерів та щиро не розуміють, як ця Україна може не піти на дно при таких відносинах влади і суспільства…
   Владислав Оленченко, Михайлівський клуб, сторінка ФБ.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ