В Дніпрі проходитиме наймасштабніший медичний проєкт «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям»

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2021 166

У Дніпрі з 12 по 18 вересня перебуватиме команда провідних американських опікових хірургів повідомляє Обозреватель. Це фахівці міжнародного проєкту "Doctors Collaborating to Help Children" ("Лікарі об’єднуються для допомоги дітям") на чолі з професором Гарвардської медичної школи та лікарем клініки "Massachusetts General Hospital" Геннадієм Фузайловим. Американські лікарі безкоштовно у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні проводитимуть надскладні операції дітям з порушенням функцій верхніх чи нижніх кінцівок (контрактури чи післяопікові рубці).

"Наша готовність до приїзду американських колег майже 100-відсоткова. Ми підготували цілий поверх у лікарні, щоб розмістити там пацієнтів, яких прооперують за згаданою програмою. Серед іншого це і палати, спеціальне обладнання, наркозні станції. Склали відповідні списки медичного персоналу, який буде залучений в проєкті, закупили додаткові ліки, витратні матеріали. Операції, лікування – усе безплатно. А також за необхідності й подальша реабілітація у стінах нашого лікувального закладу. Співпрацювати з провідними американським лікарями – неоціненний досвід. Пишаємося тим, що наша лікарня й місто Дніпро стане центром медичного досвіду", – підкреслив генеральний директор обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

Під часвізиту до Дніпра американські опікові хірурги планують прооперувати до 35 українських дітей. На сьогодні вже відібрано тридцять. А загалом на лікування за цим проєктом зареєструвалося вже понад 100 дітей. Для проведення операцій американськими лікарями обиралися ті, які потребують якнайшвидшого хірургічного втручання, щоб потім такі операції виконували й українські фахівці."Передусім обираємо тих пацієнтів, кому операція покращить функції, а не естетичний бік. А загалом вдячні керівництву міста, команді міського голови Бориса Філатова, обласній дитячій лікарні за таку злагоджену підготовку до нашого візиту. Адміністративна частина цього проєкту дуже важлива, і у Дніпрі доклали максимум зусиль, щоб увесь механізм спрацював. Приємно вражений відгуком, ентузіазмом, як у місті взялися за втілення проєкту", – підкреслив Геннадій Фузайлов.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ