В Донеччині «холодним методом» вирощують молодняк ВРХ

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2023 552
В Донеччині «холодним методом» вирощують молодняк ВРХ

ТОВ «КРАМАГРОСВІТ» в Донеччині продовжує виробничу діяльність із утримання великої рогатої худоби в надзвичайно складних умовах воєнного стану. Тут переробляють  власну молочну  сировину у переробному цеху господарства та постачають  молочні продукти мешканцям Краматорська. Повідомив Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Зазначено, що наприкінці квітня 2022 року підприємство постраждало від ракетного обстрілу, загинуло близько 40 голів молодняку великої рогатої худоби, зруйновано приміщення для утримання худоби.
Але сільгоспвиробники продовжили свою справу. Вони  задля  збереження великої рогатої худоби з високим генетичним потенціалом  реалізували близько  400 голів корів до Київської області.
Наразі в господарстві утримується приблизно  220 голів великої рогатої худоби, в т.ч. до 100 голів корів.
Попри  потрощене війною агропідприємство, у ньому  не змінюють напрямку діяльності і продовжують нарощуваи поголів’я молодняку ВРХ. А саме через «холодний метод» його вирощування мають намір виростити сильних тварин, здатних адаптуватися до різних умов. "Холодний метод" - це  цілорічне утримання телят молочного періоду в індивідуальних пластикових будиночках.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ