В Італії в'язнів перевиховують бджоли

За матеріалами інтернет-видань 02.01.2023 516
В Італії в'язнів перевиховують бджоли

В Італії ув'язнених перевиховують бджолярством. Так, адміністрація в'язниці міста Віджевано виступила з ініціативою створення в установі курсів бджолярів. Повідомила Пасіка День за Днем.
У жовтні почалися теоретичні заняття для дев'яти ув'язнених у чоловічому відділенні, а незабаром буде задіяна і жіноча секція. Курс буде включати 7 теоретичних занять по півтори години кожне і 5 практичних занять на пасіці, які пройдуть влітку. Ув'язнені також будуть навчатися збирати вулики у тюремній столярній майстерні. Добутий мед буде реалізований і піде на потреби установи.

«Як установа, ми зобов'язані вести роботу з перевиховання ув'язнених, – пояснює Давиде Пісапія, директор в'язниці Віджевано, – І навчання у наших стінах бджільництву має велике виховне значення. Я дуже задоволений проектом, сподіваюся, що згодом він зможе розвиватися і залучати все більшу кількість ув'язнених і, можливо, хтось, відбувши покарання, зможе застосувати отримані знання на практиці і стати бджолярем. Адже асоціацією API Lombardia, яка надала свою програму навчання, після закінчення курсу надаватиме диплом бджоляра».

 

«Я вважаю, що бджоли та бджільництво можуть відіграти важливу роль у процесах перевиховання ув'язнених завдяки чудовому прикладу, як розумно влаштована їхня спільнота. Це може стати чудовою відправною точкою для роздумів про майбутнє», - сказав доктор Альберто Піцціні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ