В Івано-Франківщині достатньо потужностей для зберігання врожаю: 10 елеваторів, 240 зерносховищ і 60 зерносушильних комплексів

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2022 330
В Івано-Франківщині достатньо потужностей для зберігання врожаю: 10 елеваторів, 240 зерносховищ і 60 зерносушильних комплексів

Цього року в Івано - Франківській області по всіх категоріях господарств до збирання підлягає 145 тисяч гектарів зернових та зернобобових культур. Повідомила Івано -Франківська ОДА.
Зокрема, площі під посівами пшениці займають 54,4 тисячі гектарів, ячменю - 23,5 тисячі гектарів, жита - 1,8 тисячі гектарів, кукурудзи - 55,4 тисячі гектарів, вівса - 4,1 тисячі гектарів, зернобобових - 4,7 тисячі гектарів.
Площі під технічними культурами складають 108,8 тисячі гектарів, у тому числі під соєю - 48,9 тисячі гектарів, соняшником - 41,0 тисяча гектарів, ріпаком - 18,6 тисячі гектарів.
Крім того, картоплю висадили на площі 60,5 тисячі гектарів, овочі - 10,9 тисячі гектарів.
Для збирання зернових культур сільськогосподарські підприємства планують залучити 250 високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Окрім того, у власності населення налічується майже пів тисячі малогабаритних комбайнів, які в основному використовуються для збирання зернових в особистих селянських господарствах.
Для приймання та зберігання зерна в області наявні десять елеваторів  загальною місткістю 500 тисяч тонн.
Слід зазначити, що сільськогосподарські підприємства області також використовують 240 зерносховищ загальною місткістю 190 тисяч тонн і 60 зерносушильних комплексів.
Загалом, твердять в  Департаменті агропромислового розвитку ОДА, наявних потужностей достатньо для очистки та зберігання врожаю зернових та технічних культур.
З початку жнив зернові обмолочено на площі 1,7 тисячі гектарів, а валовий збір при цьому склав 10,7 тисячі тонн при середній урожайності 62,9 центнера з гектара.
ОДА підкреслює, що аграрії Прикарпаття  в поточному році площі під сільськогосподарськими культурами збільшили на 4,5 тисячі гектарів у порівнянні з минулорічним.Тому очікують на дещо більший за попередній рік  валовий збір основних сільськогосподарських культур.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ