В небі на Дніпропетровщині сьогодні можна спостерігати сонячне гало

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2024 181

 

ПТ 26.07.2024  Ольга Коцюба

 

Сьогодні у Дніпрі та області на небі можна побачити сонячне гало

Це метеорологічне явище періодично можуть бачити мешканці Дніпропетровщини.

Жителі Дніпра та Дніпропетровської області сьогодні можуть стати свідками рідкісного та красивого природного явища – сонячного гало. Це оптичний феномен, що є світле, слабо забарвлене коло навколо Сонця. Про це передає "Відомо".

Сонячне гало виникає завдяки заломленню та відображенню сонячного світла в крижаних кристалах, що знаходяться в атмосфері. Найчастіше це явище спостерігається в перисто-шарових хмарах, що складаються з найдрібніших кристалів льоду. Однак, гало може виникнути й за інших умов, наприклад, за наявності туману або серпанку.

Гало виглядає як світле коло, іноді з райдужним забарвленням навколо Сонця. Іноді гало може мати складнішу структуру, наприклад, містити додаткові кола, дуги або промені.

Краса гало полягає у його світловій грі. Крижані кристали, діючи як маленькі призми, заломлюють світло, поділяючи його на спектр, як у веселці. Це створює ефект кольорових кіл і дуг, які можуть виглядати дуже вражаюче.

Щоб побачити гало, потрібно знайти місце з відкритим горизонтом, де не буде перешкод у вигляді будівель або дерев. Подивіться на Сонце (але не дивіться прямо на нього!) і спробуйте знайти світле коло навколо нього.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ