В ніч на 19 грудня під подушкою і у дитячих шкарпетках залиште подарунки, - Святий Миколай

Марина Бабич 18.12.2022 408
В ніч на 19 грудня під подушкою і у дитячих шкарпетках залиште подарунки, - Святий Миколай

Зимові свята в Україні  починаються з 19 грудня - Дня Святого Миколая. Він, згідно з повір'ям, у ніч на 19 грудня кладе дітям під подушку солодощі та подарунки. Про це пише видання Скарби України.
За давньою легендою, святий Миколай допоміг родині, в якій було 3 доньки. Через бідність жодна з них не мала приданого і  не могла вийти заміж. Дізнавшись про це, Миколай потайки вночі через вікно підкинув у домівку три мішечки із золотими монетами. Так  дівчата змогли придбати собі придане і  вийти заміж.
За іншою версією цієї легенди, через те, що вікна були міцно зачинені, Миколай закинув мішечки із золотом через димар. Мішки розв'язалися, монети розсипалися і потрапили у шкарпетки, які сушилися на каміні. Тому у католиків існує традиція залишати подарунки саме у заздалегідь розкладених шкарпетках.
У багатьох родинах свято Миколая відзначається і дорослими. Кожному приємно вранці згорнути подушку і знайти шоколад чи яблуко. Не важливо, яка річ там для вас залишена, головне, про вас думали і зробили приємне. Порадійте разом з дітьми маленьким сюрпризам, адже маленька увага стає великим добром.

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ