У Дніпропетровській області перевіряють воду на виявлення холероподібних вібріонів

За матеріалами інтернет-видань 13.06.2022 328

За даними Головного державного санітарного лікаря Дніпропетровської області Сергія Вальчука, в області минулого тижня обстежено на холеру 65 осіб з гострою кишковою інфекцією. В усіх обстежених  результат негативний.
За  тиждень з 3 до 9 червня  досліджено 37 проб з об’єктів довкілля, у тому числі 16 проб води водоймищ та 21 проба стічної води.  У 2-х пробах води виявлені холероподібні вібріони (вібріони неО1 групи), які не викликають захворювання на холеру (вода річки Кільчень Дніпровського району, стічна вода на очисних спорудах до очищення Васильківського району).
 Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ готовий  до реагування на випадки виявлення хворих на холеру. Створені протиепідемічні та дезінфекційні бригади, наявний необхідний запас дезінфікуючих засобів для проведення заключних дезінфекцій. Лабораторія особливо-небезпечних інфекцій та мікробіологічні лабораторії ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» забезпечені всіма необхідними поживними середовищами, сироватками, розхідними матеріалами для проведення лабораторних досліджень на холеру.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ