В Одещині для весняної посівної придбано 64 % мінеральних добрив від потреби

За матеріалами інтернет-видань 27.02.2024 353
В Одещині для весняної посівної придбано 64 % мінеральних добрив від потреби

Як зазначила у ході брифінгу в Одеській ОВА Наталія Смертенюк – заступниця начальника управління Департаменту аграрної політики, до  весняно-польових робіт в області планують залучити 9,7 тис. тракторів, 13,2 тис. одиниць посівної та ґрунтообробної техніки, в тому числі 5 тис. сівалок та 6,2 тис. культиваторів.
Наразі закуплено 21 тис. тонн дизельного пального при потребі 29,5 тис. тонн або 71% від необхідного та 4,2 тис. тонн бензину при потребі 7,8 тис. тонн, що становить 54% від необхідного.

Посадовиця, зокрема, зауважила, що для проведення підживлення посівів на всій площі необхідно закупити 86 тис. тонн мінеральних добрив. Вже придбано 55 тис. тонн, що становить 64% від потреби.

"Добрива є на ринку агропродукції, й хоча ціни на них «кусаються», аграрії їх закуповують, розуміють, що без добрив важко отримати нормальний врожай.
Крім того, для проведення заходів з боротьби зі шкідниками, хворобами та бур’янами на посівах сільськогосподарських культур необхідно придбати 1244 тонн пестицидів та гербіцидів. Вже закуплено 675 тонн хімікатів, що становить 54,2% від потреби", - повідомила Наталія Смертенюк.

Вона додала, що потребу в насінні ранніх зернових у кількості 18,1 тис. тонн сільгоспвиробники забезпечують коштом власних ресурсів.
Насіння кукурудзи у кількості 3 тис. тонн закуплено у господарств науки та у фірм – дилерів закордонної селекції. Потреба насіння соняшнику становить – 2,5 тис. тонн.
Загалом в Одещині площі озимих і ярих культур становлять цього року 1, 7 млн. га.
 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ