В Одещині сіють рис

За матеріалами інтернет-видань 08.05.2024 464
В Одещині сіють рис

За повідомленням Ізмаїльської районної державної адміністрації, підприємство "Рис Бессарабії", як важливий гравець у сільському господарстві України, долучилося до економічної платформи "Зроблено в Україні". Ця платформа  підтверджує високі стандарти якості української продукції та сприяє розвитку національної економіки.
"Рис Бессарабії"  займається вирощуванням рису та інших зернових культур, активно залучається до допоміжної діяльності у рослинництві та надає в оренду нерухоме майно, що сприяє розвитку сільських територій та створює нові робочі місця.
До речі, посівна кампанія рису вже стартувала в Одещині.
Зазначається, що Кілійським міжрайонним управлінням водного господарства наприкінці квітня здійснено першу подачу води на рисові системи для затоплення рисових чеків.

Згідно заявок агровиробників, у ТОВ «Рис Бесарабії» найбільша площа посіву рису -   702 га. Для розвитку рослин вода була подана  на Лісковську рисову зрошувальну систему.  У ТОВ "Рис Груп" - 258 га, вода спрямована на Кілійську рисову зрошувальну систему згідно заявки. У ТОВ СГП «Дунай Агро» - 334 га. Вода надійшла на Кілійсько-Маякську рисову зрошувальну систему. У  СК «Наталка» - 279 га, де працює Кислицька рисова зрошувальна система.
Безумовно, що вирощування рису - це значний вклад для вирішення  продовольчої безпеки Одещини та в цілому країни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ